Artikelen over: Offerten & Calculatie

Aantal formules

Hoe 'aantallen' berekenen in verkoopdocumenten?

In de algemene instellingen dien je hiervoor de functie aantal berekening te activeren:

Er verschijnt vervolgens een knop aantal formules. Klik je deze knop aan, dan krijg je de mogelijkheid om verschillende formules aan te maken. Je kan vervolgens bij het teruggaan naar het vorige scherm, een standaardformule instellen die dan onmiddellijk in een verkoopdocument kan gebruikt worden.

In bovenstaand voorbeeld werd een formule test aangemaakt en vervolgens als standaardformule aangeduid.
Deze formule kan steeds gewijzigd worden. De formule kan indien gewenst ook weergegeven worden op de PDF van het verkoopdocument.

Offerte, facturen en orders

In een verkoopdocument (offerte/factuur/order) kan de formule toegepast worden op één of meerdere lijnen. Hiervoor navigeer je met de muisaanwijzer ter hoogte van de kolom aantal in een bepaalde lijn. Er verschijnt een oranje icoon.

Klik je het icoon aan, dan verschijnt onderstaand venster:

In dit venster wordt de standaardformule test onmiddellijk weergegeven en kunnen de gewenste waarden ingevuld worden.
Rechtsboven kan de gewenste formule via een keuzelijst gewijzigd worden.

Klik je uit het venster of druk je op de escape-toets op het toetsenbord, dan sluit het venster en wordt de formule bewaard.
De formule wordt vervolgens toegepast op het betreffende aantal van een lijn.