Hoe maak ik een aantal formule op

Eerst moet je in de Algemene instellingen 'Aantal berekeningen' activeren:

Als u dan doorklikt op 'aantal formules' dan kan u hier formules gaan toevoegen door op het + te klikken. U kan een standaardformule instellen die dan automatisch als formule wordt ingesteld op de offerte.
Zoals u in het bovenstaande voorbeeld kan zien heb ik hier al een testformule toegevoegd. Deze heb ik ingesteld als de standaardformule.
Als u deze formule open klikt, dan kan u deze aanpassen zoals u wenst. Ook kan u deze zichtbaar te maken op uw PDF indien gewenst.

Offerte

Eens u dan in uw offerte een lijn heeft toegevoegd, kan u met uw cursor over het aantal gaan en dan zal u een oranje tekentje zien verschijnen.

U kan hierop klikken, dan krijgt u dit scherm:

Hier kan je ook terug kiezen of u de formule op de offerte PDF wenst of niet. Verder kan je hier ook je formule gaan aanvullen of een andere kiezen dan de standaardformule via de keuzelijst rechts.
Ik plaats onderstaand ook hiervan een voorbeeld:

Belangrijk is om als je klaar bent met uw formule(s), om dan weg te klikken uit het kadertje, zo worden de formule(s) opgeslagen. Rechts bovenaan is icoontje om de formule(s) te verwijderen.
Eens u uit het kadertje bent, dan zal u terug uw lijnen zien van uw offerte en zo zie je ook dat het aantal is aangepast naargelang uw formule(s) dat u heeft ingevoerd.