Artikelen over: Facturatie

Hoe betaal ik mijn facturen via een betalingsbestand?

Algemene info

Eerst en vooral moet je het IBAN-nummer van je bankrekening invullen bij de algemene instellingen. Rechtsboven bij de gebruiker klik je op algemene instellingen en ga je naar bedrijf helemaal onderaan.

Het correct toevoegen van inkomende facturen

Wanneer je betalingen in ROBAWS uitvoert via het betalingsbestand is het steeds belangrijk ervoor te zorgen dat alle inkomende facturen correct werden toegevoegd.

Om de export te kunnen doen van het bestand is het vereist om enkele gegevens aan te vullen. Is dat niet het geval dan zal je een foutmelding ontvangen.

De naam van de leverancier
Het bankaccount van de leverancier
Het adres van de leverancier
Voor een mededeling toe te voegen op uw factuur dien je deze te noteren bij 'mededeling' op jouw inkomende factuurfiche. Deze zal overgenomen worden in het betalingsbestand.

Export van betalingsbestanden

Vervolgens ben je klaar voor de export.

Je selecteert in het overzicht de facturen die je wenst te betalen via het betalingsbestand.

Het filteren via de zoekbalk van de facturen die je wenst te betalen is niet voldoende om een export te doen van jouw betalingsbestand. Je dient de facturen te selecteren via de shift toets.

Na het selecteren druk je bovenaan op 'inkomende facturen betalen'

Het betalingsbestand ga je vervolgens uploaden in het dashboard van uw bankinstelling.

Bijgewerkt op: 21/11/2022