Algemene info

Eerst en vooral moet u het IBAN-nummer van uw bankrekening invullen bij de algemene instellingen. Rechtsboven bij de gebruiker klikt u op algemene instellingen en gaat u naar bedrijf helemaal onderaan.

Het correct toevoegen van inkomende facturen

Wanneer u betalingen in ROBAWS uitvoert via het betalingsbestand is het steeds belangrijk ervoor te zorgen dat alle inkomende facturen correct werden toegevoegd.

Om de export te kunnen doen van het bestand is het vereist om enkele gegevens aan te vullen. Is dat niet het geval dan zal u een foutmelding ontvangen.

De naam van de leverancier
Het bankaccount van de leverancier
Het adres van de leverancier
Voor een mededeling toe te voegen op uw factuur dient u deze te noteren bij 'mededeling' op uw inkomende factuurfiche. Deze zal overgenomen worden in het betalingsbestand.

Export van betalingsbestanden

Vervolgens bent u klaar voor de export.

U selecteert in het overzicht de facturen die u wenst te betalen via het betalingsbestand.

Het filteren via de zoekbalk van de facturen die u wenst te betalen is niet voldoende om een export te doen van uw betalingsbestand. U dient de facturen te selecteren via de shift toets.

Na het selecteren drukt u bovenaan op 'inkomende facturen betalen'

Het betalingsbestand gaat u vervolgens uploaden in het dashboard van uw bankinstelling.