De integratie verloopt altijd via een "UBL" bestand tenzij een rechtstreekse API koppeling mogelijk is. Een UBL noemt men ook de digitale factuur en is een .xml bestand waarin alle details zitten van de factuur & het PDF bestand.

Afhankelijk van wat jouw boekhoudpakket ondersteunt of jouw boekhouder wenst zijn er verschillende manieren om dit bestand te bezorgen.

Via email

Bij de facturatie instellingen kan je de functie "UBL email" activeren. De UBL factuur zal via email worden verzonden naar het gekozen email adres, of stel de inbox e-mail van jouw boekhoudpakket toe.Voor Yuki werk je op deze manier door het toevoegen van de inbox.

Bij UBL worden enkel artikellijnen overgenomen. Heel zelden wordt er bij sommige boekhoudpakketten ook rekening gehouden met een grootboekrekening.

Via codabox

Meer info kan je hier terugvinden

Via API koppeling

Mogelijk voor exact online en Billit


Na een van bovenstaande manieren in te stellen kan je zeer eenvoudig facturen verzenden naar jouw boekhouder. In het facturatieoverzicht selecteer je de gewenste facturen & druk je op "verstuur naar boekhouder".Via peppol

Meer info kan je hier terugvinden

Via manuele import

Voor "klassiekere" boekhoudpakketten is vaak de enige mogelijkheid om dit manueel te gaan importeren.
Bij de factuur instellingen activeer je de optie "UBL downloaden". Je gaat naar het facturatie overzicht en je geeft een filter in voor een bepaalde periode. Zie in het voorbeeld hieronder de periode 1/10/2020 & klik op de knop UBL download. Je krijgt een zip bestand met de collectie van UBL .xml bestanden per factuur. Deze kan je dan "unzippen" en importeren volgens de procedure die je kan navragen bij de leverancier van het boekhoudpakket.Bij UBL worden enkel artikellijnen overgenomen. Heel zelden wordt er bij sommige boekhoudpakketten ook rekening gehouden met een grootboekrekening.
Was dit artikel nuttig?
Annuleer
Dankuwel!