Post aanmaken

In het offerten overzicht klikt u op 'posten' bovenaan: . Vervolgens klikt u op het plusteken om een nieuwe post aan te maken.

Offerte post

U kan de werkwijze om een post aan te maken ook doornemen via onze handleiding in PDF.

Post gegevensParameters

Deze parameters worden gebruikt wanneer u calculatie uitvoert op de post.

Voor meer uitleg over deze formules verwijzen we u graag door naar de uitleg over het gebruik van parameters .

Calculatie

Een post is meestal samengesteld uit verschillende artikels die u hier kunt toevoegen. U kan bijgevolg ook marges toekennen aan deze artikelen die automatisch zullen overgenomen worden op de offerte.Wat hier ook zeker interessant is, de twee opties voor af te wijken van de prijs/post:

Totaliteit: bij gebruik van deze functie wordt aangegeven dat het ingegeven aantal bij het artikel ongewijzigd blijft, ongeacht het aantal dat opgegeven wordt in de offerte. 
M.a.w. het aantal staat vast en wordt niet vermenigvuldigt met het aantal van de post in de offerte.

Aparte prijs: bij gebruik van deze functie kan een vastgelegde prijs van een artikel overschreven worden. Op deze manier kan een artikel uit de artikelbibliotheek gebruikt worden, maar kan er daaraan een andere prijs toegekend worden.

Post toewijzen op de offerte

Wanneer u een meetstaat ontvangt en inleest in ROBAWS, komen alle lijndetails op uw offerte. Om de posten te koppelen met de vooropgemaakte posten in uw systeem klikt u op 'posten toewijzen' of vult u het postnummer in bij het artikelnummer, en drukt op enter. De posten worden aan elkaar gelinkt d.m.v. het postnummer.
Was dit artikel behulpzaam ?
annuleren
Dank je wel !