Een pro forma PDF kan gegenereerd worden vanuit de module 'order'.

instellingen in offerte.

Om vanuit offerte een order te kunnen aanmaken is het belangrijk om te checken of de functie 'maak rechtstreeks een order' geactiveerd staat in instellingen > offerten

Wanneer deze functie geactiveerd staat kan u vanuit een offerte een order aanmaken.

Opmaken & versturen van een order

Na het klikken op 'maak een order' vanuit offerten wordt automatisch een order gegenereerd met alle artikellijnen van de offerten.

Als u bovenaan op 'pdf' klikt krijgt u enkele opties waarvan 'pro forma'.

PDF: gedetailleerde pdf met prijzen per artikel
PDF enkel totaalprijzen: PDF met enkel een totaal te betalen bedrag

Versturen van een e-mail

Druk bovenaan op het e-mail icoontje om de pro forma te versturen.

Voeg op voorhand een e-mailtemplate pro-forma toe in de instellingen.