Aanmaken van een werkbon kan op twee manier:

Dagplanning;

Op de dagplanning kan u een tijdstip en dag selecteren met uw muis waarop u een werkbon wenst aan te maken. Als u de muis los laat opent zich een venster waar u planningsinformatie kan toevoegen. Om van hieruit een werkbon op te maken heeft u 2 opties. U gebruikt de koppeling met Wappy, waarin dit planningsitem onmiddellijk beschikbaar is na het opmaken hiervan. Of u drukt rechts onderaan bij het planningsitem op de plus naast werkbons.

Module werkbon:

U kan ook rechtstreeks naar de module werkbon gaan, en hier op het + teken klikken voor een werkbon toe te voegen.

Een werkbon is een document die alle kosten registreert. Het registreert alle arbeid die per dag en per werf verricht wordt voor een bepaald project. Een werkbon is geen factuur.

Overzicht

Analyse

Door gebruik te maken van de zoekfunctie bovenaan kan u ook de analyses gaan filteren op werknemer, project, periode, soort uurcode en activiteit.

Kalender

Deze kalender geeft u een gedetailleerd overzicht van de prestaties die uw werknemers verricht hebben met daarbij het aantal gepresteerde uren per prestatie. Is uw werknemer een bepaalde dag afwezig wegens ziekte, dan wordt dit ook zo op de kalender weergegeven.

Fiche

Gegevens

Het adresblok heeft betrekking op het werfadres.

Acties

​Webshops: u kan een koppeling maken met een webshop zoals Van Marcke, Rexel en Cebeo en van daaruit de artikels inladen op uw werkbon.

​**Maak factuur**: u kan een factuur opmaken van de werkbon.

​**Maak order**: u kan een order maken van de geopende werkbon.

​**Mails**: u kan verschillende mails vanuit de werkbon module versturen, zoals een eenvoudige werkbon en werkbon zonder prijzen.

​**Audit log**: u kan de historiek met bewerkingen van deze werkbon raadplegen.

Werknemer uren & kilometers

In het blok 'werknemer uren' kan u de uurregistratie van een werknemer toevoegen. Hiervoor klikt u op 'lijn toevoegen'. U hebt de mogelijkheid om een werkbon op te stellen per werknemer of één werkbon voor meerdere werknemers (bv.: een ploeg).

De urenregistratie gebeurt voortaan op een andere manier met de werkbon-pro.

Voor meer informatie over kilometerregistratie raadpleeg onze handleiding mobiliteit.

Items

Items zijn artikels en materieel die gelinkt worden aan de prestaties van deze werkbon.

Handtekening

Op een smartphone, tablet of pc met touchscreen kan een digitale handtekening worden geplaatst op de werkbon PDF. Op deze manier heeft u steeds een bewijs die u samen met de factuur kan versturen. Mocht deze optie niet beschikbaar zijn, dan hebt u deze wellicht nog niet geactiveerd in de order instellingen.

Factureren van een werkbon

U kan op verschillende manieren een werkbon factureren.

Factureren van 1 werkbon:

U selecteert een werkbonfiche in het overzicht en klikt op . Een factuur van 1 werkbon wordt opgemaakt.

Factureren van meerdere werkbons:

U selecteert meerdere opeenvolgende werkbons in het overzicht, houdt de shift-toets ingedrukt en klikt vervolgens op het te klikken.

Wanneer er in de instellingen geen tarief bij kilometervergoeding werd ingevuld en u vult de kilometers aan op de werkbon, dan zal het onmogelijk zijn om een factuur op te maken. U zal deze informatie moeten toevoegen in de instellingen, voor meer informatie consulteer onze mobiliteitshandleiding.

Koppeling met webshop

Als u klikt op 'webshops' komt u op een pagina met de webshops terecht die u hebt toegevoegd in de instellingen. U klikt de gewenste webshop open. Hier kan u artikels zoeken en toevoegen aan uw winkelmandje. Hierbij heb je 2 opties:

Naar klembord kopiëren:

U kopieert een artikel en plakt dit nadien op de offertelijnen.

Aan artikels toevoegen:

De gewenste artikels worden aan de artikelbibliotheek in Robaws toegevoegd.

Toevoegen van foto's aan een werkbon PDF