Artikelen over: Facturatie

BTW-tarieven

Het overzicht met BTW-tarieven kan geraadpleegd worden via instellingen > algemeen > BTW-tarieven.




Je klikt het BTW-tarief aan dat je wenst te wijzigen. Bij extra vermelding PDF kan je een tekst ingeven die vervolgens op de PDF van de factuur weergegeven wordt.
Zo kan je voor het 6% BTW-tarief de vervangende tekst voorzien die het 6% BTW-attest vervangt.



Je kan de grootte van de extra vermelding steeds wijzigen:



Bij 'extra vermelding PDF' kan je ook gebruik maken van vervangingscodes facturen.

Verkoop / aankoop


Bij verkoop en/of aankoop geef je aan of het betreffende BTW-tarief voor verkoop- en/of aankoopdocumenten wenst te gebruiken.

BTW berekening inclusief



Met deze functie krijg je onmiddellijk bedragen waarin het BTW-tarief reeds verrekend is. Wens je zo'n BTW-tarief toe te passen, dan maak je best een nieuw BTW-tarief met hetzelfde BTW-percentage aan, waarbij je de functie BTW berekening inclusief activeert. Je zal merken dat het woord incl automatisch aan de naam toegevoegd wordt. Op deze manier is het onderscheid tussen de BTW-tarieven inclusief en exclusief meteen merkbaar.



Indien je een document opmaakt met het BTW-tarief 6%, dan wordt het totaal excl. BTW weergegeven en wordt het bedrag van de BTW er bovenop opgeteld.



Maar indien je in het document het BTW-tarief 6% incl gebruikt, dan wordt het bedrag totaal excl. BTW en het bedrag van de BTW verrekend, waarbij je een mooi afgerond totaal incl. BTW krijgt.

Bijgewerkt op: 21/11/2022

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!