Werknemer

Bij de werknemers kan je bij samenwerkingsverband het mobiliteitstype kiezen:

Standaard geven wij onderstaande mee:

Chauffeur
Chauffeur zonder passagiers
Passagier

Mobiliteit toevoegen

Indien u naast de standaard mobiliteitstypes nog een type wilt toevoegen, kan u dit doen bij de instellingen onder werkbons-instellingen:

Opgelet! Vergeet ook toon kilometers niet aan te duiden voor dit zichtbaar te krijgen in de werkbon zelf, na een wijziging in de instellingen klikt u steeds op activeer instellingen (groene knoop bovenaan)!

Bij het openklikken van een mobiliteitstype zal u zien dat u per aantal gereden kilometers een standaard tarief werd ingesteld. Controleer zeker voor u aan de slag gaat of deze juist zijn voor een correcte nacalculatie! (op onderstaande foto: per gereden kilometer tot aan een totaal van 59 km betaald u 0,0619 euro)

Belangrijk: Het is belangrijk om het mobiliteitstype ook toe te voegen aan de werknemersfiche (module werknemers). Zo wordt het juiste tarief automatisch gekoppeld wanneer een registratie van verplaatsing wordt uitgevoerd voor deze werknemer.

De mobiliteitsvergoeding is een loonkost, om kilometers te kunnen doorrekenen naar de klant moet je een artikel aanmaken die je wel kan doorrekenen aan de klant.

Werkbon

In de werkbon staat een extra vak 'kilometers'. Wanneer u een werknemer kiest maar deze heeft uitzonderlijk een andere mobiliteitstype dan kan je deze handmatig aanpassen.

In het overzicht van de werkbonnen kan u ook bij het tabblad analyse het aantal km terug vinden van de werknemer zelf.

Overzicht

Voor een overzicht per werkbon per werknemer kan u op de knop export naar Excel klikken en krijgt u een overzicht van gereden kilometers.

Voor een overzicht van wat de werknemer gepresteerd heeft van uren en afstand, kan u naar de module werknemers gaan en hier in het overzicht op de knop pdf klikken.

U krijgt de volgende vraagstelling:

Wanneer u dit met de juiste parameters invult krijgt u het volgende resultaat: