Hoe werk ik met extra velden?

Naast de standaard velden kan je extra velden gebruiken. Hiermee kan je jouw Robaws omgeving verregaand mee personaliseren.

Extra velden configureren in instellingen

Op elke module waar er extra velden mogelijk zijn vind je bij de instellingen hiervoor een relevante sectie. Bv. Instellingen > Klanten : Extra velden

Naam:
Dit is de naam van het veld dat in de fiche zal staan

Type:

Soort extraveld:
Tekst: klein tekstveld waarin je beperkt tekst kan noteren;
Tekstveld: groter tekstveld waarin je veel tekst kan noteren;
Datum: selectie van datum;
Decimaal getal: er kunnen enkel cijfers genoteerd worden (tot na de komma);
Geheel getal: er kunnen enkel gehele cijfers genoteerd worden (niet na de komma);
Keuzelijst: keuze uit verschillende opties. Er is geen mogelijkheid om vrije tekst te typen;
Selectievak: checkbox dat kan aangevinkt worden;
Link: tekstveld waarin een link kan ingevuld worden.

Vetgedrukte types zijn opzoekbaar met de zoekfunctie.

Groep:
Als je veel extra velden hebt, kan je het overzicht bewaren door deze op te delen in groepen.
Als je groep leeglaat zal het extra veld aansluiten bij de standaard velden.

Een voorbeeld van 3 extra velden die behoren tot "Werken op hoogte" groep

Na activering van de instellingen zal het nieuwe extra veld beschikbaar zijn in de specifieke module fiche

Extra veld toevoegen aan overzichten

Wanneer je graag de inhoud van een extra veld wil zien in het overzichtscherm van de module, dan kan je dit toevoegen via Overzicht.

Functionaliteiten

Je kan deze extra velden gebruiken op plaatsen waar je vervangingscodes kan gebruiken.
Heel praktisch om de extra velden informatie te gebruiken op PDF, email, of standaard documenten!
Als je dezelfde type extra velden gebruikt tussen 2 moduleszal Robaws proberen de informatie over te nemen. Bv. op de offerte heb je een extra veld "Nutsvoorziening", die je ook hebt staan op jouw project. Mocht je vanuit je offerte een project maken wordt de ingevulde waarde automatisch overgenomen.

Bijgewerkt op: 06/11/2023