Hoe werkt de GeoDynamics integratie?

Door de Robaws - GeoDynamics integratie werken deze pakketten naadloos samen.
Je hoeft je projecten enkel in Robaws te registeren en deze informatie komt automatisch door naar de nuttige plaatsen & CIAW projecten in GeoGynamics.

Om gebruik te kunnen maken van de integratie met Geodynamics, dienen wij een beroep te doen op hun API-gegevens. Om hier toegang tot te krijgen, dient u een aanvraag in te dienen bij Geodynamics om de API-gegevens ter beschikking te stellen. Het ter beschikking stellen van de API-gegevens kan gepaard gaan met extra kosten die door Geodynamics in rekening zullen gebracht worden.

Activeren van de koppeling

Ga naar Instellingen > Integraties > Geodynamics

Vul de gegevens in voor User, Password & Company en zet de integratie actief.

Om project adressen van robaws aan te maken als nuttige plaatsen in geodynamics, activeer de optie 'Nuttige plaatsen'.

Om project adressen van robaws aan te maken als werven bij CIAW in geodynamics, activeer de optie 'CIAW projecten'.
Werven worden enkel aangemaakt indien volgende zaken voldaan zijn op het project in Robaws:
'Werfnr. RSZ' is correct ingevuld.
'CheckInAtWork' staat op 'Ja'.

Informatie doorsturen

Wanneer je een project aanmaakt/aanpast in Robaws zal automatisch deze informatie worden doorgestuurd naar Geodynamics. Je hoeft dus niets te doen buiten de koppeling te activeren!

Aandachtspunten

Een nuttige plaats heeft een compleet adres nodig inclusief huisnummer. Onvolledige project adressen in Robaws zullen dus niet aangemaakt worden in Geodynamics.
De planningnaam mag slechts 50 karakters bevatten om de nuttige plaats aan te maken in Geodynamics. Grote namen kunnen door Geodynamics niet geaccepteerd worden.

Nacalculatie importeren

De nacalculatie kan uit GeoDynamics geïmporteerd worden in Robaws (als werkbonnen). Om deze gegevens te importeren dien je onderstaande stappen te ondernemen.
Stappen 1, 2, 3 en 4 zijn slechts eenmalig te volgen. Eenmaal je deze stappen doorlopen hebt, ga je verder je met stap 5.

1) Neem contact op met GeoDynamics via [email protected]. Vraag dat men de API user die je reeds gebruikt voor GeoDynamics voldoende rechten geven om de nacalculatie op te vragen. Indien je nog geen API user hebt, zullen ze die voorzien.

De kostenplaats van de nacalculatie in GeoDynamics moet ingesteld zijn op 'NP Naam'. Indien dit niet het geval is, kan Robaws de gegevens niet verwerken. Dit kan je doen via: config -> templates -> nacalculatie

Kostenplaatsbepaling

2) Activeer de instelling in Robaws om de nacalculatie te kunnen importeren. Hiervoor ga je in Robaws naar de instellingen van de integratie 'GeoDynamics'. Om deze gegevens te importeren en van deze functie gebruik te kunnen maken, zal er maandelijks € 30 aangerekend worden. Zet de knop aan en klik op "Activeer instellingen".

3) Koppel elke werknemer met de correcte GeoDynamics gebruiker. Je kan dit doen in de werknemersfiche. Klik op het potloodje en zoek de werknemer in jouw GeoDynamics omgeving. Klik daarna bij de juiste werknemer op "Koppelen". Herhaal dit proces voor alle werknemers waarvoor je de nacalculatie wenst te importeren uit GeoDynamics.

4) In Robaws krijg je in het overzicht van de 'Werkbonnen' een nieuw icoontje te zien:

5) Eerst dien je een datumbereik op te geven. Robaws zal op basis van dit datumbereik de betreffende gegevens opzoeken in GeoDynamics en je vervolgens een importvoorstel bezorgen. Gelieve 2 data (die maximaal 7 dagen uit elkaar liggen) te selecteren en klik op "Zoeken".

6) Een resultaat op basis van de opgegeven data wordt weergegeven in Robaws. Dit resultaat kan problemen en/of een importvoorstel bevatten. Onderstaand voorstel zal 1 werkbon aanmaken wanneer je klikt op "Importeer". Indien je eerst de problemen wenst op te lossen, door bijvoorbeeld de ontbrekende werknemers te koppelen, sluit je dit venster en keer je vervolgens terug naar stap 5.

Bijgewerkt op: 29/02/2024