Hoe werkt de Mollie integratie?

Facturen kunnen via een betaallink of QR-code betaald worden.
Om dit mogelijk te maken is een koppeling met de Mollie integratie noodzakelijk. Mollie staat in voor het correct verwerken van de online betalingen.

Koppeling met Mollie activeren

Via instellingen > integraties > betaaldiensten kan je de koppeling met Mollie activeren.

Klik je op verbinden met Mollie, dan word je doorverwezen naar de loginpagina van Mollie waar je kan inloggen met een bestaand account of een nieuwe account kan aanmaken.
In jouw Mollie account stel je alle betalingsgegevens in.

Betaallink en QR-code instellen

In een verkoopfactuur kan je a.d.h.v. vervangingscodes een betaallink en/of QR-code genereren en weergeven.

${paymentLink}
Deze vervangingscode gebruik je om een betaallink weer te geven op een factuur. Deze betaallink kan je bij de factuuropmerkingen plaatsen en wordt zo onderaan de factuur weergegeven.

Op de PDF zal er een aanklikbare link verschijnen:

${paymentQR}
Deze vervangingscode gebruik je om een QR-code weer te geven op een factuur.
Let op! Deze vervangingscode kan enkel maar gebruikt worden in een E-mailbericht of in het HTML-gedeelte van de factuur, zoals een standaard tekst.

Deze vervangingscode kan bijvoorbeeld in een inleidende tekst voorzien worden.

Op de PDF zal er vervolgens een QR-code verschijnen.

Per geslaagde transactie wordt er € 0,10 excl. BTW aangerekend.

Instellingen

De functie Betaallink-betalingen toewijzen aan facturen kan ingeschakeld worden via instellingen > facturen.
Schakel je deze functie in, dan zal de status van de factuur automatisch gewijzigd worden naar betaald, eenmaal de betaling geslaagd is.
Los van deze functie wordt er standaard een opmerking in de factuur weergegeven, die aangeeft dat de betaling geslaagd is.

Bijgewerkt op: 25/03/2024