Wat is Ponto

Ponto is een tool die toelaat om softwarepakketten te koppelen met uw bankrekening. De integratie bestaat uit twee functionaliteiten:

Het ophalen van betalingen en automatisch afpunten van verkoopfacturen
Het betalen van aankoopfacturen

Op vandaag moet u om aankoopfacturen te betalen nog betaling per betaling manueel tekenen in uw Ponto dashboard. Ponto heeft aangekondigd om vanaf het derde kwartaal van 2021 bulk betalingen te ondersteunen.

Hoe activeer ik de Ponto integratie

Eerst moet u een Ponto account maken. Dit kan via de 'sign up' pagina van Ponto: https://dashboard.myponto.com/sign-up

Daarna moet u in Ponto uw bankrekening koppelen.

De volgende stap is dan Ponto koppelen met Robaws. Daarvoor gaat u naar 'Instellingen' > 'Integraties' > 'Ponto'. Wanneer u de slider 'actief' op aan zet zal u omgeleid worden naar de Ponto website met de mogelijkheid om Robaws toestemming te geven uw Ponto account te gebruiken. Volg de stappen.

Eens dit is afgerond kan u in Robaws nog twee instellingen aanzetten:

Synchroniseer betalingen: indien u dit aanzet zal Robaws om de 2 uur betalingsinformatie ophalen van uw rekening. U hoeft hiervoor verder niets te doen
Inkomende facturen betalen: indien u deze optie aanzet zal u de mogelijkheid hebben om op het overzicht van inkomende facturen via het knopje 'Inkomende facturen betalen' te kiezen voor 'verstuur naar Ponto'. Eens u dat gedaan hebt kan u de betalingen ondertekenen in uw Ponto dashboard.

Statusopvolging betalen

Eens u een betaling naar Ponto heeft verstuurd wordt de status van de inkomende factuur aangepast naar de status die in uw instellingen van inkomende facturen staat onder 'Nieuwe status na initiatieren betaling'. Dit is dezelfde status die gezet wordt wanneer u een betaalbestand genereert.

Wanneer de betaling effectief 'gesetteld' is tussen de banken wijzigt de status van de inkomende factuur naar de 'betaald' status.

Herautorisatie Ponto

U zal om de 90 dagen terug moeten inloggen in Ponto om uw rekening opnieuw te autoriseren.
Deze herautorisatie is wettelijk verplicht door de Europese PSD2 wetgeving en dient minstens elke 90 dagen opnieuw te gebeuren.
Uw kan de rekening autoriseren door op volgende knop te duwen in Ponto: