Hoe werkt de SnelStart integratie?

Welke zaken worden ondersteund door de koppeling

verkoopfacturen doorboeken naar SnelStart
aankoopfacturen doorboeken naar SnelStart
betaalstatus aan -en verkoopfacturen terugkoppelen naar Robaws
grootboekrekeningen importeren/synchroniseren met Robaws
Robaws projecten doorsturen als kostenplaatsen naar SnelStart
klant -en leveranciersgegevens up to date houden in SnelStart

Aandachtspunten

SnelStart abonnement

U heeft een SnelStart abonnement van het type inKaart, inBalans, inZicht of inControle nodig om de koppeling te kunnen gebruiken.

Betaaltermijnen

Robaws heeft uitgebreide mogelijkheden om de vervaldatum van aan -en verkoopfacturen te bepalen. Bij SnelStart is dit iets minder uitgebreid.

- Verkoopfacturen: berekenen we het aantal dagen tussen datum & vervaldatum -> dit aantal wordt doorgeven naar SnelStart als de betaaltermijn voor deze factuur.
- Aankoopfacturen: we zetten de standaard betaaltermijn op de leveranciersrelatie op basis van de betaalvoorwaarde op de leverancier in Robaws. Het is niet mogelijk om bij aankoopboekingen naar SnelStart een specifieke betaaltermijn voor één factuur door te geven. De Robaws functie "aantal keer einde maand" wordt ook niet ondersteund door SnelStart, dus deze wordt beter niet gebruikt bij aankoopfacturen.

BTW codes

Het is niet mogelijk om de Robaws BTW tarieven manueel te koppelen aan SnelStart BTW codes. De mapping gebeurt automatisch als volgt:

9% -> Laag
21% -> Hoog
alle overige percentages -> Overig

Financiële korting/betalingskorting

SnelStart biedt geen mogelijkheid om deze apart door te geven. BTW-kundig worden deze wel door Robaws correct doorgeboekt.

Activeren van de koppeling

Voor het activeren van de koppeling ga je naar Instellingen > Integraties > SnelStart.

Klik op "Verbinden met SnelStart". Volg daarna de stappen in je SnelStart omgeving om de koppeling tot een goed einde te brengen. Als alles goed gaat, word je teruggestuurd naar Robaws waar je de instellingen van de SnelStart koppeling verder kan bewerken.

Instellingen van de koppeling

Gebruik kostenplaatsen - Factuur
Als deze instelling aan staat, zal Robaws voor de projecten die je aan je factuurlijnen koppelt een kostenplaats registreren in SnelStart en koppelen aan de boekingslijn.

Gebruik kostenplaatsen - Aankoopfactuur
Als deze instelling aan staat, zal Robaws voor de projecten die je aan je aankoopfactuurlijnen koppelt een kostenplaats registreren in SnelStart en koppelen aan de boekingslijn.

Relatiegegevens updaten in SnelStart
Als deze instelling aan staat, zal Robaws de relatiegegevens in SnelStart gaan bijwerken als u de Klant/Leverancier in Robaws aanpast.

Standaard grootboek verkoop
Als u op een bepaalde verkoopfactuurlijn geen grootboek koppelt, of u werkt niet met grootboeken in Robaws, dan wordt dit grootboek gebruikt voor de boekingslijn.

Standaard grootboek aankoop
Als u op een bepaalde aankoopfactuurlijn geen grootboek koppelt, of u werkt niet met grootboeken in Robaws, dan wordt dit grootboek gebruikt voor de boekingslijn.

Importeren van grootboekrekeningen

Om je grootboekrekeningen vanuit SnelStart in Robaws te importeren, ga je in Robaws naar Instellingen > Algemeen > Grootboekrekeningen. Klik bovenaan op Importeren uit boekhoudpakket.

Verbreken van de koppeling

Dat moet vanuit SnelStart gebeuren.

Bijgewerkt op: 22/02/2024