Bij het opmaken van een offerte en facturen kunt u heel wat toepassen om de artikellijnen overzichtelijk te maken

Werken met titels, tekst en lijnen

Bij het toevegen van een artikellijn aan o.a. offertes, orders, facturen kan u telkens een andere functie geven aan de lijn.

Om een artikellijn aan te passen, gaat u op artikellijn onder kolom 'lijn' staan en klikt de drop-down menu open.

U selecteert nu de juiste soort lijn.

Aanpassen van lay-out van de lijnen.

Om lay-out aan te passen van de lijnen door bijvoorbeeld kleur of cursieve tekst toe te voegen gaat u naar algemene instellingen > opmaak.

Na de aanpassing drukt u op de groene knop bovenaan.

U kan uw lijnen nu opmaken aan de hand van deze opmaakcodes. Als u wenst dat een tekst in een ander kleur staat dan moet u de lijn open klikken door op het kleine driehoekje te duwen:

Als u dit open hebt geklikt, krijgt u uw lijndetail te zien, het tabblad ernaast is de opmaak. U klikt op 'Opmaak'. Dan krijgt u dit:

Nu hoeft u enkel nog uw opmaakcode in te typen bij 'niveau' vb. H1. Als u nu uw tekst typt en u opent hiervan een PDF, dan zal u zien dat deze tekst aangepast is aan de kleur die u had aangemaakt bij de opmaakcode.