In de instellingen van de modules offertes en projecten, kunnen er één of meerdere templates worden aangemaakt.

Zo kan u bijvoorbeeld een offertetemplate aanmaken betreffende een zwembad waaraan al heel wat specifieke informatie wordt toegevoegd.

Template offerte

Naast de mogelijkheid om te kiezen voor een eenvoudige of gecalculeerde offerte, kan u ook extra templates toevoegen.Een extra template toevoegen doet u via 'toevoegen' . U kan een lege "blanco" template aanmaken of een bestaande offerte inladen waaruit hij alle gegevens overneemt. Als voorbeeld laden we een bestaande offerte van een zwembad in. We geven de nieuwe template de toepasselijke naam zwembad.U kan bij het toevoegen van een nieuwe offerte voortaan ook kiezen voor de template "zwembad". Op deze manier wordt al heel wat standaardinformatie aan de offerte toegevoegd en hoeft u enkel nog de details hiervan te wijzigen.De template slaat de instellingen op die u actief waren op het moment wanneer u de template aangemaakt hebt. Stel dat u de standaard inleiding & slot van uw offerte hebt gewijzigd in de instelling wil dat niet zeggen dat dit ook in de template automatisch zal wijzigen. Een ander voorbeeld is de fases van uw dagplanning, deze zullen niet meer gewijzigd worden, ook wanneer u de dagplanning instellingen heeft gewijzigd.

Template project

Naast de standaard "default" template kan u steeds een extra template toevoegen. U kan een lege "blanco" template aanmaken of een bestaand project inladen waaruit hij alle gegevens overneemt.

Aanmaken van een nieuwe template voor een project

Koppelen van een bestaand project aan de template

Eenmaal u een bestaand project gekoppeld hebt aan de template kan u deze steeds bewerken en aanpassen aan uw eigen voorkeur.

U zal bij het toevoegen van een nieuw project steeds de mogelijkheid krijgen om de gewenste template te selecteren.

Was dit artikel nuttig?
Annuleer
Dankuwel!