Import Posten
Bij de import van de posten worden de tabbladen 'posts' en 'postslines' gebruikt. De connectie wordt gelegd op basis van de kolom 'CHAPTER'. Deze moet in beide tabbladen gelijk zijn zodat de lijntjes aan het juiste posten gekoppeld worden.

Posten

Kolomtitels
KolomtitelVeld in Robaws
UPDATE_BYVeld die gebruikt wordt voor de update
NAMEPostnaam
NRNummer
UNITTYPEEenheid
SALEPRICEVerkoopsprijs
DESCRIPTIONExtra omschrijving
POSTTYPEPosttype, hiermee zet je het lijntype ( "P" = Lijn, "H" = Titel)
CALCULATIONTYPECalculatietype (zie overzicht hieronder)
AGREEMENTTYPEType (SOG, FH, ... )
ACTIVITYActiviteit
ARTICLEGROUPArtikelgroep
DEVIANTSALESNAMEVerkoopsnaam
BTWTYPEBTW-tarief
CHAPTERPostnummer

BTW-tarieven worden ingegeven als een tekst, niet als een percentage, voorbeeld: 21, 6, geen, verlegd, ..
Voor de activiteiten en artikelgroepen wordt er in de database gezocht naar een match. Wordt er een exacte match gevonden, dan wordt deze aan het artikel gekoppeld. Indien niet, zal er een nieuw item aangemaakt worden dat meteen aan het artikel gekoppeld wordt. Let op, de zoekfunctie is hoofdlettergevoelig!

Calculatie type
Mogelijke waarden voor calculatie type:
Arbeid
Material
OA
Materieel
Kost (= Indirecte kosten)

UPDATE_BY
Bij de posten kan de update uitgevoerd worden op basis van 4 velden:
ARTICLEID :
De meest nauwkeurige manier om een bestaande post te updaten want de id is altijd uniek. Je vindt de id terug bij de export van de posten.
NAME:
De post wordt opgezocht aan de hand van de naam.
NR
De 3e manier is op basis van het nummer, is enkel mogelijk als je werkt met nummers.
CHAPTER
Ten slotte kan je kiezen voor chapter, dan wordt er gezocht op de postnummer

Je vult bij de UPDATE_BY kolom dus ARTICLEID, NR, CHAPTER of NAME in en niet de waarde van het veld, dit doe je in de desbetreffende kolom.
Post lijnen
De kolom 'CHAPTER' is altijd verplicht omdat hiermee de link met de post gemaakt wordt.

Kolomtitels
KolomtitelVeld in Robaws
NRPostnummer, moet gelijk zijn aan de kolom 'CHAPTER' bij tab posts
AMOUNTAantal
UNITTYPEEenheid
PRICEPrijs
COSTPRICEKostprijs
DESCRIPTIONOmschrijving
ACTIVITYActiviteit
ARTICLENRArtikelnummer, moet gelijk zijn aan de kolom 'NR' bij tab articles
CALCULATIONTYPECalculatietype (zie overzicht hierboven)