Artikelen over: Import

Import werkbonnen

Bij de import van de werkbonnen kan je 3 tabbladen in de excel gaan gebruiken. 'timetickets' zal de algemene info van de werkbon bevatten. Met 'timetickethours' kan je de gepresteerde uren meegeven. Tenslotte heb je 'timeticketlines', hiermee kunnen de materialen van de werkbon geïmporteerd worden.

Werkbonnen

Kolomtitels

KolomtitelVeld in Robaws
NRNummer van de werkbon
TITLETitel
DATEDatum
PROJECTNRProjectnummer, moet gelijk zijn aan de kolom 'NR' bij tab projects
CLIENTNRKlantnummer, moet gelijk zijn aan de kolom 'NR' bij tab clients
CLIENTNAMEKlantnaam, moet gelijk zijn aan de kolom 'NAME' bij tab clients
STATUSStatus
CLIENTREFKlantreferentie
REMARKSOpmerkingen
ENDCLIENTNREindklantnummer, moet gelijk zijn aan de kolom 'NR' bij tab clients
ENDCLIENTNAMEEindklantnaam, moet gelijk zijn aan de kolom 'NAME' bij tab clients

Werkbonnen uren

De kolom 'NR' is altijd verplicht omdat hiermee de link met de werkbon gemaakt wordt.

Kolomtitels

KolomtitelVeld in Robaws
NRNummer van de werkbon, moet gelijk zijn aan de kolom 'NR' bij tab timetickets
EMPLOYEENAMENaam van de werknemer
DESCRIPTIONOmschrijving
PAUSEPauze
COSTPRICEKostprijs
PRICEPrijs
STARTHOURStartuur
ENDHOUREinduur
EMPLOYEEIDID van de werknemer

Uren worden met de HH:MM notatie ingegeven als tekst in de Excel. Bijvoorbeeld 7:30

Werkbonnen materialen

De kolom 'NR' is altijd verplicht omdat hiermee de link met de werkbon gemaakt wordt.

Kolomtitels

KolomtitelVeld in Robaws
NRNummer van de werkbon, moet gelijk zijn aan de kolom 'NR' bij tab timetickets
AMOUNTAantal
UNITTYPEEenheid
PRICEPrijs
COSTPRICEKostprijs
BTWTYPEBTW-tarief
DESCRIPTIONOmschrijving
EXTRADESCRIPTIONExtra omschrijving
CHAPTERPostnummer
ACTIVITYActiviteit
PROJECTNRProjectnummer, moet gelijk zijn aan de kolom 'NR' bij tab projects
ARTICLENRArtikelnummer, moet gelijk zijn aan de kolom 'NR' bij tab articles
AGREEMENTTYPEType (SOG, FH, ... )

BTW-tarieven worden ingegeven als een tekst, niet als een percentage, voorbeeld: 21, 6, geen, verlegd, ..
Voor de activiteiten wordt er in de database gezocht naar een match. Wordt er een exacte match gevonden, dan wordt deze aan het artikel gekoppeld. Indien niet, zal er een nieuw item aangemaakt worden dat meteen aan het artikel gekoppeld wordt. Let op, de zoekfunctie is hoofdlettergevoelig!