Materieel zijn gebruiksgoederen, maar in tegenstelling tot een artikel die eenmalig kan gebruikt worden omvat materieel meer informatie die eigen is aan een product.

Overzicht

In deze module kan u d.m.v. de zoekfunctie ook extra zoeken op de barcode die op het materieel staat en de artikelgroep waaronder het materieel behoort. U kunt ook zoeken op locatie, project of 'in gebruik door'.

Fiche

GegevensGebruik details

In dit onderdeel noteert u de gegevens van de gebruiker die op dat moment met het materieel aan de slag gaat.Overzicht

In deze rubriek kan u alle gekoppelde werkbons, inkomende facturen en stockwijziging met betrekking tot het materieel opvragen. Dit wordt ook visueel weergegeven in een grafiek.Acties

Historiek

De historiek wordt opgesteld op basis van stockwijzigingen. Een stockwijziging in een groene kleur geeft aan dat er materieel van buitenaf op een stocklocatie binnenkomt of dat er tussen 2 verschillende stocklocaties een wijziging gebeurt, terwijl een rode kleur daarentegen aangeeft dat er materieel een stocklocatie verlaten heeft.

Bijvoorbeeld: Materieel boormachine heeft een groene lijn en werknemer Dimitri werd vermeld.
Verklaring: Dimitri neemt de boormachine uit het atelier en plaatst deze in zijn bestelwagen. Er wordt hiervoor geen project toegekend. Op deze manier kan u een goed overzicht bewaren van al het materieel dat gebruikt of uitgeleend wordt.Planning

Bij planning kan u een overzicht raadplegen van alle data waarop het materieel werd uitgeleend. U vind een koppeling terug naar het desbetreffende project en kan controleren op welke tijdstippen het materieel werd uitgeleend en teruggebracht.

Certificaten

Indien het materieel een machine betreft waar op regelmatige basis onderhoud vereist is, zal er na onderhoud een certificaat of ander goedkeuringsbewijs overhandigd worden, die u nadien digitaal kan bewaren ter controle.

Bijvoorbeeld: een vrachtwagen ondergaat een keuring en wordt goedgekeurd. U ontvangt het keuringsbewijs en bewaart dit digitaal bij certificaten.

Het verschil tussen materieel en materieel installatie

De materieel module bestaat om gebruiksgoederen in eigen beheer te kunnen managen. 'Materieel installatie' daarentegen is wat je gaat installeren bij de klant (bv. een airco).
Was dit artikel nuttig?
Annuleer
Dankuwel!