Artikelen over: Modules

Materieel

Aanmaken

Om een materieel aan te maken klik je op het + teken.

Materieel zijn gebruiksgoederen, maar in tegenstelling tot een artikel die eenmalig kan gebruikt worden omvat materieel meer informatie die eigen is aan een product.

In deze module kan je d.m.v. de zoekfunctie ook extra zoeken op de barcode die op het materieel staat en de artikelgroep waaronder het materieel behoort. Je kan ook zoeken op locatie, project of 'in gebruik door'.

Fiche

Materieel gegevens

Gebruik details

In dit onderdeel noteer je de gegevens van de gebruiker die op dat moment met het materieel aan de slag gaat.

Overzicht

In deze rubriek kan je alle gekoppelde abonnement, werkbons, bestellingen, aankoopfacturen en stockwijziging met betrekking tot het materieel opvragen. Dit wordt ook visueel weergegeven in een grafiek.

Tabbladen

Historiek

De historiek wordt opgesteld op basis van stockwijzigingen met betrekking tot dit materieel.

Planning

Bij planning kan je een overzicht raadplegen van alle data waarop het materieel werd uitgeleend. Je vindt een koppeling terug naar het desbetreffende project en kan controleren op welke tijdstippen het materieel werd uitgeleend en teruggebracht.

Certificaten

Indien het materieel een machine betreft waar op regelmatige basis onderhoud vereist is, zal er na onderhoud een certificaat of ander goedkeuringsbewijs overhandigd worden, die je nadien digitaal kan bewaren ter controle.

Bijvoorbeeld: een vrachtwagen ondergaat een keuring en wordt goedgekeurd. Je ontvangt het keuringsbewijs en bewaart dit digitaal bij certificaten.

Het verschil tussen 'materieel' en 'materieel installatie'

De materieel module bestaat om gebruiksgoederen in eigen beheer te kunnen managen. 'Materieel installatie' daarentegen is wat je gaat installeren bij de klant (bv. een airco).