Orders worden vaak gebruikt als tussenstap bij offerte en factuur. Om facturen efficiënter op te maken kan u één of meerdere orders (door inhouden van shift-toets) selecteren en factureren door op de knop 'maak factuur' te klikken. Een selectie van meerdere orders is enkel mogelijk als deze opeenvolgend zijn en niet op basis van eigen voorkeur.

U kan ook meerdere orders exporteren door de gewenste orders via de zoekfunctie te filteren, bv. '>01/01/2019 <01/02/2019'. In de actiebalk klikt u op PDF . Een document met een overzicht van alle orders tussen 1 januari en 1 februari 2019 wordt geëxporteerd.

U kan dit aanmaken rechtstreeks vanuit de offerte:Ziet u deze knop niet? Dan kan u dit activeren via de gebruiker rechtsboven, instellingen, offerte:AnalyseHet tabblad analyse geeft een algemeen overzicht van al uw orders die zijn verwerkt. De verschillende analyses passen zich aan op basis van de zoekfunctie.

Fiche

GegevensActies

PDF

Om een PDF te exporteren kan u kiezen uit 3 verschillende types:
PDF: Eenvoudige PDF van uw order.
Pro Forma PDF: Een Pro Forma PDF is een voorlopige factuur die voor de definitieve factuur bezorgd wordt aan de klant.
PDF zonder prijzen: Eenvoudige PDF waar prijzen niet op weergegeven staan.

Levernota

Een order is een bevestiging van een goedgekeurde offerte en een vorm van tussentijdse factuur die voor een levering verstuurd wordt. Na het opmaken van een order is de volgende logische stap het opmaken van een levernota die kan worden meegegeven met de transporteur. U kan nu via orders onmiddellijk een levernota opmaken, waardoor u dus niet opnieuw alle lijnen hoeft toe te voegen.

Digitale handtekening

Op een smartphone, tablet of pc met touchscreen kan een digitale handtekening worden geplaatst op het order PDF. Op deze manier heeft u steeds een bewijs die u samen met de factuur kan versturen. Mocht deze optie niet beschikbaar zijn, dan hebt u deze wellicht nog niet geactiveerd in de order instellingen.

Was dit artikel behulpzaam ?
annuleren
Dank je wel !