Wanneer worden er aanpassingen opgeslagen:

Wanneer u op het pijltje terug drukt
Wanneer u op de browser pijltje terug drukt
Wanneer u een actie onderneemt waarvoor opslaan nodig is (bv. opvragen van PDF)
Bij offerten wanneer er ingesteld dat er om de X aantal minuten moet worden opgeslagen

U loopt kans om gegevens te verliezen indien:

U een pagina laat openstaan die u bewerkt heeft
U de browser of computer afsluit terwijl de pagina nog openstaat

Wat gebeurd er als je met 2 mensen tegelijkertijd in een fiche werkt?
Als twee personen tegelijkertijd een fiche aanpassen (bv. een offerte) zal Robaws de aanpassingen doorvoeren van beide personen. Wanneer beide personen hetzelfde veld hebben aangepast dan zal de wijziging worden overgenomen van de persoon die als laatste dit veld aanpast.

Het opslaan van wijzigingen in de instellingen

Wanneer u een wijziging toekent in de instellingen kan u deze opslaan door telkens bovenaan op de groene knop te drukken.

Regelmatig opslaan van offertes

Bij offertes heeft u de mogelijkheid om met een interval die u zelf kiest telkens automatisch de offerte op te slaan. Offertes opmaken kan nogal vaak heel wat tijd in beslag nemen. Plots internetverlies of per ongeluk afsluiten van de browser zonder op te slaan kan dan vervelend zijn.

Om dat interval in te stellen gaat u naar instellingen > offerten > sync (m).

Hier stelt u in na hoeveel minuten uw offerte synchroniseert/opgeslagen wordt tijdens opmaak. Wanneer u hier 5 minuten invult, zal de offerte na 5 minuten automatisch bewaard worden. (uw scherm is 1 sec inactief). Indien u deze optie niet wenst, dan vult u 0 in en zal er niks gebeuren. Als u navigeert naar een andere pagina wordt de offerte nog steeds automatisch opgeslagen.