Wanneer worden er aanpassingen opgeslagen:

Wanneer je op het pijltje terug drukt
Wanneer je op de browser pijltje terug drukt
Wanneer je een actie onderneemt waarvoor opslaan nodig is (bv. opvragen van PDF)
Bij offerten wanneer er ingesteld dat er om de X aantal minuten moet worden opgeslagen

Je loopt kans om gegevens te verliezen indien:

Je een pagina laat openstaan die je bewerkt hebt
Je de browser of computer afsluit terwijl de pagina nog openstaat

Wat gebeurt er als je met 2 mensen tegelijkertijd in een fiche werkt?
Als twee personen tegelijkertijd een fiche aanpassen (bv. een offerte) zal Robaws de aanpassingen doorvoeren van beide personen. Wanneer beide personen hetzelfde veld hebben aangepast dan zal de wijziging worden overgenomen van de persoon die als laatste dit veld aanpast.

Het opslaan van wijzigingen in de instellingen

Wanneer je een wijziging toekent in de instellingen kan je deze opslaan door telkens bovenaan op de groene knop te drukken.



Regelmatig opslaan van offertes

Bij offertes heb je de mogelijkheid om met een interval die je zelf kiest telkens automatisch de offerte op te slaan. Offertes opmaken kan nogal vaak heel wat tijd in beslag nemen. Plots internetverlies of per ongeluk afsluiten van de browser zonder op te slaan kan dan vervelend zijn.

Om dat interval in te stellen ga je naar instellingen > offerten > sync (m).



Hier stel je in na hoeveel minuten jouw offerte synchroniseert/opgeslagen wordt tijdens opmaak. Wanneer je hier 5 minuten invult, zal de offerte na 5 minuten automatisch bewaard worden. (jouw scherm is 1 sec inactief). Indien je deze optie niet wenst, dan vul je 0 in en zal er niks gebeuren. Als je navigeert naar een andere pagina wordt de offerte nog steeds automatisch opgeslagen.
Was dit artikel nuttig?
Annuleer
Dankuwel!