Met de zoekfunctie kan u in de module artikels extra filteren op artikelnummer, leverancier, type, stocklocatie en verkoopprijs.
De laatste kolom van het artikeloverzicht toont een stockverkoop. Van zodra de stock zijn minimum bereikt, zal de grafiek deels in het rood staan. Door in de zoekfunctie bovenaan te zoeken op 'bijbestellen', worden alle artikel die de minimum stock hebben bereikt weergegeven.

Acties

Opgelijst van links naar rechts, na de export knop excel.

Stocklocatie:

Hier kan u nieuwe stocklocaties toevoegen en per stocklocatie raadplegen welke artikelen en hoeveel ervan op voorraad zijn.

Webshops:

U komt op een pagina met de webshops terecht die u hebt toegevoegd in de instellingen. U klikt de gewenste webshop open. Hier kan u artikels zoeken en toevoegen aan uw winkelmandje.

Hierna hebt u 2 opties:
Naar klembord kopiëren: u kopieert een artikel en plakt dit nadien op de offertelijnen.
Aan artikels toevoegen: de gewenste artikels worden aan de artikelbibliotheek in Robaws toegevoegd.

Artikelgroepen:

Artikels worden in groepen met een soort boomstructuur onderverdeeld, waardoor u artikels zo beter kunt organiseren.
Als u op klikt wordt een nieuwe venster geopend. Via 'toevoegen' kan u een artikelgroep aanmaken. U kan een eigen naam kiezen en een foto toevoegen.
Om een boomstructuur te verwezenlijken moet u een subartikelgroep onder een hoofdartikelgroep kunnen plaatsen. Wanneer u een subartikelgroep aanmaakt koppelt u hieraan de juiste hoofdartikelgroep.

Als u een artikelgroep selecteert zal u onderaan een overzicht vinden met alle artikels die tot die artikelgroep behoren.

Het nut van deze artikelgroepen bestaat voornamelijk om in Wappy uw artikels op een vlotte manier terug te vinden.
Artikel

De BTW-code die u standaard toekent op de klantenfiche zal steeds gebruikt worden wanneer u een offerte of factuur maakt voor deze klant. Daarentegen wanneer u een artikel selecteert waaraan ook een standaard BTW code staat zal deze bovengeschikt zijn aan de standaard BTW-code vermeld in de klantenfiche.

Verkoopprijs

De verkoopprijs is de prijs inclusief marges waaraan u het artikel verkoopt. Schakel 'marge op kostprijs' in om een percentuele marge toe te kennen aan de kostprijs. Kiest u voor 'marge op bruto verkoopprijs voorkeursleverancier', dan zal u een marge kunnen rekenen op de bruto verkoopprijs van de leverancier die als eerste staat in het tabblad "leveranciers".

Kostprijs

De kostprijs is hetgeen wat dit artikel kost aan uw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld de leveranciersprijs zijn, maar ook de som van alle samengestelde artikels. Het is op dit bedrag dat er marges gegeven worden bij de calculatie.

U kan de kostprijs instellen op basis van een vaste prijs, aankoopprijs van uw voorkeursleverancier ofwel de kostprijs van samengestelde artikels. Uw voorkeursleverancier kan u bepalen door deze leverancier als eerste plaatsen in het tabblad "leveranciers".

Samengestelde artikels

Als u een artikel aanmaakt zal u wellicht steeds een los artikel aanmaken. U kan daarnaast ook een samengesteld artikel aanmaken. Dit is een artikel die samengesteld is uit verschillende losse artikels.

Bv.: het artikel 'zonnepaneel installatie' bestaat uit volgende losse artikelen:
zonnepaneel, arbeid zonnepaneel installatie, gebruik hoogtekraan en bevestigingsmateriaal.

Het gebruik van totaliteit op bovenstaand voorbeeld van het artikel 'Installatie Zonnepanelen'. Dit artikel bestaat uit 4 afzonderlijke artikels. Het gebruik van een hoogtekraan kost standaard € 95, ongeacht het aantal zonnepanelen er geplaatst zullen worden. Door de totaliteitsfunctie in te schakelen voorkomt u dat de kostprijs wordt vermenigvuldigd met het aantal zonnepanelen.

Staffelprijzen

Staffelprijzen zijn kortingen die u geeft voor het afnemen van een bepaalde hoeveelheid van dat artikel.
Bv.: vanaf 100 zakken cement bedraagt de verkoopprijs per zak €3 i.p.v. €5.

Eenmaal ingesteld zal deze prijs automatisch worden gebruikt op de offerte. De staffelprijzen kan u toekennen aan prijsgroepen.

Stock(locatie)

Bij de rubriek 'stock' kan u manueel stock toevoegen aan het artikel en deze toewijzen aan de juiste stocklocatie. Deze hoeveelheid wordt daarna automatisch aangevuld in het overzicht van de stocklocatie

Tabbladen

Leveranciers

In het tabblad 'leveranciers' kan u het artikel koppelen aan één of meerdere leveranciers.
Uw voorkeursleverancier is de leverancier die u als eerste plaatst in het overzicht.

Omschrijving

U kan een standaardomschrijving toevoegen die zal verschijnen wanneer u het artikel toevoegt aan een offerte.

Deze omschrijving kan worden geplaatst onder een artikel bij offerten, orders en facturen. Zorg dat deze functie in de instelling van orders en facturen geactiveerd wordt.

Prijsverloop

In het tabblad 'prijsverloop' kan u een overzicht vinden van het prijsverloop van dit artikel. De kostprijs, aankoopprijzen van verschillende leveranciers en de verkoopprijs worden hierop weergegeven.

Acties

Barcode:
U kan een QR/barcode van een artikel exporteren. Deze barcode kan u afdrukken en op het artikel kleven. U kan deze daarna inscannen via een scanner of de Wappy-applicatie.

Audit log:
U kan de historiek met bewerkingen van dit artikel raadplegen.