Door de Codabox integratie te gebruiken worden betalingen automatisch ingelezen & gekoppeld aan de juiste verkoopfactuur.
Wanneer uw boekhouder Codabox al gebruikt kan u deze dienst gratis gebruiken! Niet zeker of u al klant bent? Probeer de koppeling te activeren.

Het gebruik van Codabox kan enkel maar in 1 applicatie. Wij raden ook aan om de betalingsopvolging vanuit 1 platform te doen om het overzicht te bewaren.

Activeren van de koppeling

Ga naar Instellingen > Integraties > Codabox.

U vraagt een token op via de knop "Token aanvragen".

U vraagt de token door uw BTW nummer in te geven. Het is belangrijk de correcte notatie te gebruiken: "BExxxxxxxxxx" . Dus zonder spatie's of punten.
Enkele seconden later zal codabox een email sturen naar de mailbox van de zaakvoerder.
Voorbeeld brief - aanvraag token
De token die in deze email staat moet je ingeven in robaws via de knop "token activeren".
U zet als laatste de integratie aan door actief aan te zetten.
Proficiat! De koppeling is nu actief.

Als u de melding krijgt "geen geldige BTW" is ofwel de notatie van het BTW nummer verkeerd of bent u geen klant bij codabox.

Mocht u nog geen klant zijn van codabox kan u dit navragen bij u boekhouder. Alternatief kan u een mail sturen naar info@codabox.com ter attentie van Peter Verhaegen met als titel “Rechtstreeks klant worden bij codabox als fidu-entreprise”. Daarna neemt Peter contact met u op en wordt het contract in orde gebracht met codabox. Na 4 tot 6 weken (doorloopperiode bij de bank) zijn de eerste coda-bestanden beschikbaar.

Functies

Verzend factuur naar boekhouder
Uw facturen kunnen verstuurd worden naar de boekhouder. Indien u uw facturen via Robaws op een andere manier doorstuurd (aparte integratie of UBL) schakelt u best deze functie uit. Dit om dubbele boekingen te vermijden.

Ontvang betaalinfo
U ontvangt alle betaalinfo die betrekking heeft op de betaling van een bepaalde factuur. De betaling wordt automatisch geboekt in ROBAWS en de status van de factuur zal gewijzigd worden naar "betaald" (afhankelijk van uw facturatie instellingen). Facturen worden automatisch toegewezen met de juiste gestructureerde mededeling en bedrag. Niet toegewezen betalingen kan u manueel toewijzen bij facturen > betalingen