Gebruikersrollen

Gebruikersrollen beheren

Gebruikersrollen geven een gebruiker rechten binnen Robaws en Wappy. De gebruikersrollen kunnen dan ook worden gewijzigd via het gebruikersoverzicht.

Hoe ga je te werk:

Ga naar het overzicht van de gebruikers.(zie hierboven)
Klik bovenaan op de knop gebruikersrollen.
Nu kan je de gebruikersrol aanklikken die je wenst aan te passen of je kan een nieuwe gebruikersrol toevoegen via het plusje bovenaan.
Nu kan je de rechten aanpassen van deze gebruikersrol. Je kan kiezen uit onderstaande rechten:

Je kan per gebruikersrol verschillende toegangsrechten tot de modules instellen. Zo kan je kiezen uit de rechten: lezen, wijzigen en verwijderen.

Je kan de toegang tot een module zo instellen dat "alle" documenten, enkel de "eigen" aangemaakte documenten van een gebruiker of de documenten van een "team" weergegeven worden. Je kan dus m.a.w. individuele toegangsrechten aan een gebruiker toekennen of eerder i.f.v. een team toewijzen. Op deze manier kan er bijvoorbeeld een opsplitsing gemaakt worden tussen interne medewerkers en onderaannemers.

Vanaf nu zijn de rechten gewijzigd voor alle gebruikers met deze gebruikersrol.

Wij raden aan om standaard reeds enkele gebruikersrollen te voorzien:
Admin (beheerder): heeft toegang tot de instellingen en verschillende modules in Robaws.
User: heeft toegang tot verschillende modules, maar niet tot de instellingen in Robaws.
Werkbon: gebruikersrol die toegekend wordt aan een Wappy-licentie.

Weergeven van eigen documenten en/of per team

Voor de volgende modules kan je naast "Alles" of "Niets", nu ook "Eigen" en "Teams" selecteren bij de toegangsrechten:

Klanten

Eigen: klanten waar de jij als verantwoordelijke staat.
Team: klanten waar de jij OF een van je teamleden als verantwoordelijke staat.

Offerten & verrekeningen

Eigen: offerten waar jij als verantwoordelijke staat OF waar je werfleider bent van het gekoppelde project.
Team: offerten waar jij OF een van je teamleden als verantwoordelijke staat of werfleider is van het gekoppelde project.

Orders

Eigen: offerten waar jij als verantwoordelijke staat OF waar je werfleider bent van het gekoppelde project.
Team: offerten waar jij OF een van je teamleden als verantwoordelijke staat of werfleider is van het gekoppelde project.

Projecten

Eigen: projecten waarbij jij als werfleider geregistreerd bent.
Team: projecten waarbij jij OF een van je teamleden als werfleider geregistreerd is.

Werkbonnen

Eigen: je bent verantwoordelijke OF je bent werfleider van het gekoppelde project OF je hebt als werknemer enkele werkuren gepresteerd en geregistreerd.
Team: je bent verantwoordelijke OF je bent werfleider van het gekoppelde project OF je hebt als werknemer enkele werkuren gepresteerd en geregistreerd OF één van jouw teamleden is verantwoordelijke OF één van jouw teamleden is werfleider van het gekoppelde project OF één van jouw teamleden heeft als werknemer enkele werkuren gepresteerd en geregistreerd.

Facturen

Eigen: je bent verantwoordelijke OF je bent werfleider van één of meerdere projecten, toegewezen aan één of meerdere factuurlijn(en).
Team: je bent verantwoordelijke OF je bent werfleider van één van de projecten, toegewezen aan één of meerdere factuurlijn(en) OF één van jouw teamleden is verantwoordelijke OF één van jouw teamleden is werfleider van één of meerdere projecten, toegewezen aan één of meerdere factuurlijn(en).

Bestellingen

Eigen: je bent verantwoordelijke OF je bent werfleider van één of meerdere projecten, toegewezen aan één of meerdere bestellijn(en).
Team: je bent verantwoordelijke OF je bent werfleider van één van de projecten, toegewezen aan één of meerdere bestellijn(en) OF één van jouw teamleden is verantwoordelijke OF één van jouw teamleden is werfleider van één of meerdere projecten, toegewezen aan één of meerdere bestellijn(en).

Vorderingen

Eigen: vorderingen waar jij als verantwoordelijke staat OF waar je werfleider bent van het gekoppelde project.
Team: vorderingen waar jij OF een van je teamleden als verantwoordelijke staat of werfleider is van het gekoppelde project.

Levernota's

Eigen: levernota's waar jij als verantwoordelijke staat OF waar je werfleider bent van het gekoppelde project.
Team: levernota's waar jij OF een van je teamleden als verantwoordelijke staat of werfleider is van het gekoppelde project.

Aankoopfacturen

Eigen: je bent verantwoordelijke OF je bent werfleider van één of meerdere projecten, toegewezen aan één of meerdere factuurlijn(en).
Team: je bent verantwoordelijke OF je bent werfleider van één van de projecten, toegewezen aan één of meerdere factuurlijn(en) OF één van jouw teamleden is verantwoordelijke OF één van jouw teamleden is werfleider van één of meerdere projecten, toegewezen aan één of meerdere factuurlijn(en).

Abonnementen

Eigen: je bent verantwoordelijke OF je bent werfleider van één of meerdere projecten, toegewezen aan één of meerdere abonnementlijn(en).
Team: je bent verantwoordelijke OF je bent werfleider van één van de projecten, toegewezen aan één of meerdere abonnementlijn(en) OF één van jouw teamleden is verantwoordelijke OF één van jouw teamleden is werfleider van één of meerdere projecten, toegewezen aan één of meerdere abonnementlijn(en).