Vergrendelen

Documenten, zoals een offerte, factuur, werkbon, ... kunnen vergrendeld worden.
Eenmaal een document vergrendeld is, kunnen de gegevens niet meer gewijzigd worden.

Hoe een document vergrendelen?

Om een document of meerdere documenten te vergrendelen, klik je bovenaan in de actiebalk op onderstaande knop.

Het document wordt vervolgens vergrendeld. Dit kan je steeds vaststellen in het document.

Enkel beheerders (gebruikers met toegang tot de instellingen) kunnen een document opnieuw ontgrendelen. Gebruikers zonder deze rechten beschikken dus niet over de mogelijkheid om deze handeling "ongedaan" te maken.

In het overzicht van een module kan je een kolom "vergrendeld" voorzien. In deze kolom wordt de datum en tijdstip, waarop het document vergrendeld werd, weergegeven. Op deze manier behoud je het overzicht van alle documenten die reeds vergrendeld zijn, zonder het document hiervoor te moeten openen.